Zonnepanelen Niebert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Niebert? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Via innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Niebert!

zonnepanelen installateur 9365
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niebert augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.marum.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Marum. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Marum kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Niebert
Direct zonnepanelen bestellen? In Niebert kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Niebert schommelen tussen de €5300 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (kosten augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Niebert bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3475 – €4400€400
2291011€5275 – €5900€575
3358016€6050 – €6100€700
4417017€6525 – €6775€880
5457020€6950 – €7250€980
6499021€7450 – €7950€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Niebert vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niebert is 3180 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Niebert?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niebert

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Niebert vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vergelijk je in enkele stappen een goede vakman in je woonplaats. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Niebert.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Niebert op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Marum, De Wilp)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9365).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!