Zonnepanelen Jonkersvaart kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Jonkersvaart? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze website lees jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Jonkersvaart!

zonnepanelen installateur 9366
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9366
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jonkersvaart augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.marum.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Marum. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Marum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Jonkersvaart
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Jonkersvaart kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Jonkersvaart liggen tussen de €4200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Jonkersvaart kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3675 – €4225€380
2303012€5125 – €5650€575
3352015€5925 – €6275€850
4385018€6450 – €6725€900
5436020€7000 – €7175€990
6519021€7425 – €7925€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Jonkersvaart check je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jonkersvaart is 3180 kWh. Dit staat voor rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Jonkersvaart?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jonkersvaart

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Jonkersvaart vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een goede monteur in de regio. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Jonkersvaart.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Jonkersvaart op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Marum, De Wilp)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9366).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!