Zonnepanelen Boerakker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Boerakker? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website bekijk jij accurate aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Boerakker!

zonnepanelen installateur 9362
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boerakker augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.marum.nl vind je de spelregels in de gemeente Marum. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Marum kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Boerakker
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Boerakker kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is jouw winst al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boerakker zitten vaak tussen de €4400 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Boerakker kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3400 – €4475€380
2299012€5175 – €5900€625
3351015€5900 – €6150€750
4404018€6325 – €6625€940
5451020€6925 – €7250€1000
6507023€7550 – €8200€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Boerakker vind je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boerakker bedraagt 3180 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Boerakker?

Voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boerakker

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Boerakker vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Boerakker.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Boerakker op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Marum, De Wilp)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9361, 9362).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!