Zonnepanelen Lucaswolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lucaswolde? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check jij actuele aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lucaswolde!

zonnepanelen installateur 9825
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9825
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lucaswolde september 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.marum.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Marum. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Marum kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lucaswolde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lucaswolde kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 600.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lucaswolde zitten vaak tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €670,5 (kosten september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lucaswolde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3525 – €4300€430
2278013€5250 – €5775€525
3351016€6100 – €6275€850
4401016€6450 – €6750€890
5467020€7100 – €7175€960
6496022€7525 – €7850€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Lucaswolde vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lucaswolde bedraagt 3180 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Lucaswolde?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lucaswolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lucaswolde vergelijken? Met onderstaande tips kies jij in enkele stappen een goede specialist in jouw omgeving. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Lucaswolde.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lucaswolde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Marum, De Wilp)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9825).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!