Zonnepanelen De Wilp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in De Wilp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze website doorzoek jij samengestelde toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Wilp!

zonnepanelen installateur 9367
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9367
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Wilp augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.marum.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Marum. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Marum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Wilp
Direct zonnepanelen bestellen? In De Wilp kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan bedraagt dit al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Wilp zitten vaak tussen de €4700 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (kosten augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in De Wilp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3700 – €4275€430
2307013€5200 – €5625€650
3329015€5975 – €6050€850
4392017€6350 – €6700€900
5454019€7025 – €7175€1010
6500022€7600 – €7850€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck De Wilp achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Wilp bedraagt 3180 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in De Wilp?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-wilp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in De Wilp vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een deskundige installateur in jouw streek. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in De Wilp.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in De Wilp op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Marum, De Wilp)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9367).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!