Zonnepanelen Nuis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nuis? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze website doorzoek jij bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Nuis!

zonnepanelen installateur 9364
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9364
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nuis augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.marum.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Marum. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Marum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nuis
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nuis kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nuis komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €634,5 (prijs augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Nuis is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3500 – €4425€380
2293011€5050 – €5900€650
3336015€6000 – €6275€850
4380018€6475 – €6625€880
5468020€7025 – €7175€990
6508021€7650 – €8125€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Nuis achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nuis bedraagt 3180 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nuis?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nuis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nuis vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij in enkele stappen een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo relevant zonnepanelen advies in Nuis.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Marum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nuis op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Marum, De Wilp)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9364).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!