Zonnepanelen Vuren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Vuren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vuren!

zonnepanelen installateur 4214
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vuren juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.lingewaal.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Lingewaal. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Lingewaal zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vuren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vuren kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan loopt dit al op tot €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vuren schommelen tussen de €4700 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Vuren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3475 – €4450€390
2309012€5300 – €5600€600
3321016€6000 – €6200€725
4399017€6425 – €6600€930
5447020€7025 – €7250€990
6498023€7600 – €7950€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Vuren bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vuren is 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Vuren?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vuren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vuren vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een professionele vakman in de buurt. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Vuren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vuren op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!