Zonnepanelen Herwijnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Herwijnen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze website vind jij toepasbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Herwijnen!

zonnepanelen installateur 4171
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4171
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herwijnen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.lingewaal.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lingewaal. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Lingewaal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Herwijnen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Herwijnen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Herwijnen liggen tussen om en nabij de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Herwijnen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3650 – €4400€420
2294011€5275 – €5800€500
3359016€5925 – €6175€875
4409018€6400 – €6775€940
5459019€7025 – €7175€990
6511022€7425 – €8175€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Herwijnen lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herwijnen is 3310 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Herwijnen?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herwijnen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Herwijnen vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een uitstekende installateur in de buurt. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Herwijnen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Herwijnen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 4170, 4171).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!