Zonnepanelen Asperen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Asperen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl check je veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Asperen!

zonnepanelen installateur 4147
 • Snelle terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Asperen april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.lingewaal.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lingewaal. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Lingewaal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Asperen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Asperen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan loopt dit al op tot €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Asperen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je al snel €693 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Asperen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3500 – €4450€410
2293011€5075 – €5850€600
3345016€5900 – €6250€775
4409018€6375 – €6800€910
5458020€7025 – €7225€1030
6511021€7625 – €7825€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Asperen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Asperen is 3310 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Asperen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-asperen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Asperen vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je vandaag nog een deskundige leverancier in je postcoderoos. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Asperen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Asperen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 4147).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!