Zonnepanelen Gorinchem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Gorinchem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Via het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze tool doorzoek jij veelzijdige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Gorinchem!

zonnepanelen installateur 4201
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4201
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gorinchem juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gorinchem.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Gorinchem. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Gorinchem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Gorinchem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gorinchem zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gorinchem liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €618,75 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Gorinchem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3650 – €4475€390
2296012€5000 – €5750€600
3332014€6075 – €6125€775
4384017€6500 – €6800€880
5431019€6925 – €7175€980
6492023€7525 – €8125€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Gorinchem achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gorinchem is 2710 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gorinchem?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gorinchem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gorinchem vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcoderoos. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Gorinchem.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gorinchem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gorinchem op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente