Zonnepanelen Spijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Spijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website lees jij bruikbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Spijk!

zonnepanelen installateur 4212
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4212
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spijk juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.lingewaal.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lingewaal. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Lingewaal zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Spijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Spijk zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Spijk zitten vaak tussen de €4200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €648 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Spijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3625 – €4275€410
2297011€5050 – €5600€625
3323016€6025 – €6150€750
4410017€6425 – €6800€900
5437020€7050 – €7275€990
6482022€7525 – €7925€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Spijk bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spijk bedraagt 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Spijk?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Spijk vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare monteur in jouw streek. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Spijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Spijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4211, 4212).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!