Zonnepanelen Heukelum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Heukelum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website check jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heukelum!

zonnepanelen installateur 4161
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heukelum juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.lingewaal.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lingewaal. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Lingewaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heukelum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heukelum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Heukelum liggen tussen de €4000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €618,75 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Heukelum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3400 – €4400€380
2275011€5125 – €5850€625
3321014€6050 – €6275€775
4413017€6550 – €6700€890
5468019€6925 – €7225€970
6512022€7475 – €8025€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Heukelum achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heukelum bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Heukelum?

Voor PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heukelum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heukelum vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Heukelum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heukelum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!