Zonnepanelen Oudkarspel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oudkarspel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze vergelijker bekijk je uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oudkarspel!

zonnepanelen installateur 1724
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudkarspel juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.gemeentelangedijk.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Langedijk. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Langedijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oudkarspel
Direct zonnepanelen bestellen? In Oudkarspel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudkarspel zitten vaak tussen de €5400 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of NLE betaal je hiervoor wel €697,5 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oudkarspel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3425 – €4250€410
2304011€5075 – €5775€575
3360014€6100 – €6200€725
4381016€6400 – €6700€940
5436020€6950 – €7125€980
6518022€7675 – €8150€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Oudkarspel tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudkarspel bedraagt 3030 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oudkarspel?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudkarspel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oudkarspel vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een deskundige installateur in jouw streek. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Oudkarspel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudkarspel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1724).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!