Zonnepanelen Sint Pancras kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sint Pancras? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker check je praktische adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sint Pancras!

zonnepanelen installateur 1834
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1834
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Pancras april 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gemeentelangedijk.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Langedijk. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Langedijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Sint Pancras
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sint Pancras kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sint Pancras liggen tussen de €4200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €609,75 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sint Pancras bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3600 – €4350€390
2273012€5275 – €5900€575
3344016€6100 – €6150€750
4388018€6400 – €6825€920
5438019€6975 – €7275€1010
6519023€7550 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Sint Pancras ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Pancras bedraagt 3030 kWh. Dit staat voor rond de 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Sint Pancras?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-pancras

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint Pancras vergelijken? Met onze stappenplan zoek je in korte tijd een uitstekende expert in de buurt. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Sint Pancras.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sint Pancras op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Wijk 00)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1834).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!