Zonnepanelen Koedijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Koedijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Koedijk!

zonnepanelen installateur 1832
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koedijk april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentelangedijk.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Langedijk. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Langedijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Koedijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Koedijk kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 550.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Koedijk liggen tussen om en nabij de €4000 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers betaal je hiervoor wel €607,5 (tarieven april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Koedijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3525 – €4425€390
2296011€5100 – €5850€500
3348015€5950 – €6250€775
4398018€6300 – €6600€940
5447020€6975 – €7175€980
6517022€7450 – €7850€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Koedijk achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koedijk is 3030 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Koedijk?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koedijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Koedijk vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in je postcoderoos. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Koedijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koedijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Wijk 00)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1830, 1832).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!