Zonnepanelen Broek op Langedijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Broek op Langedijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze website tref je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Broek op Langedijk!

zonnepanelen installateur 1721
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1721
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broek op Langedijk juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.gemeentelangedijk.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Langedijk. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Langedijk zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Broek op Langedijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Broek op Langedijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Broek op Langedijk variëren tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €690,75 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Broek op Langedijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3625 – €4225€390
2290011€5125 – €5725€500
3355014€5925 – €6250€800
4402018€6400 – €6600€930
5444020€6950 – €7225€980
6491023€7425 – €8050€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Broek op Langedijk achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broek op Langedijk is 3030 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Broek op Langedijk?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broek-op-langedijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Broek op Langedijk vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan zoek je in enkele stappen een erkende expert in jouw streek. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Broek op Langedijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Broek op Langedijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1720, 1721, 1834).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!