Zonnepanelen Noord-Scharwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Noord-Scharwoude? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in Noord-Scharwoude!

zonnepanelen installateur 1723
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noord-Scharwoude juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeentelangedijk.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Langedijk. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Langedijk zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Noord-Scharwoude
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noord-Scharwoude bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Noord-Scharwoude komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Noord-Scharwoude kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3500 – €4200€440
2280013€5000 – €5625€675
3345016€6100 – €6025€875
4391018€6525 – €6625€950
5445020€6900 – €7150€1000
6505023€7475 – €7850€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Noord-Scharwoude vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noord-Scharwoude bedraagt 3030 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noord-Scharwoude?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noord-scharwoude

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Noord-Scharwoude vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies je moeiteloos een professionele leverancier in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Noord-Scharwoude.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noord-Scharwoude op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1722, 1723).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!