Zonnepanelen Grafhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Grafhorst? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl check jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grafhorst!

zonnepanelen installateur 8277
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8277
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grafhorst mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.kampen.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kampen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Kampen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Grafhorst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Grafhorst kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grafhorst schommelen tussen de €4800 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Grafhorst bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3400 – €4375€380
2306011€5175 – €5725€675
3322015€6050 – €6050€800
4412016€6325 – €6600€950
5464019€6950 – €7225€1030
6499021€7475 – €8100€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Grafhorst zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grafhorst is 2780 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Grafhorst?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grafhorst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Grafhorst vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een goede aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Grafhorst.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grafhorst op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8277).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!