Zonnepanelen Olst-Wijhe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Olst-Wijhe? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website tref jij omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Olst-Wijhe!

zonnepanelen installateur 8130
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Olst-Wijhe april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.olst-wijhe.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Olst-Wijhe. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Olst-Wijhe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Olst-Wijhe
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Olst-Wijhe kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Olst-Wijhe fluctueren tussen de €4300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijs april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Olst-Wijhe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3575 – €4475€420
2296011€5275 – €5875€525
3326014€6075 – €6125€700
4417016€6375 – €6650€880
5457019€6975 – €7150€980
6489022€7475 – €7875€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Olst-Wijhe lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olst-Wijhe is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Olst-Wijhe?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-olst-wijhe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Olst-Wijhe vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende expert in je woonplaats. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Olst-Wijhe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Olst-Wijhe op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8121, 8130, 8131).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente