Zonnepanelen Zalk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zalk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij toepasbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zalk!

zonnepanelen installateur 8276
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zalk mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.kampen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Kampen. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Kampen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zalk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zalk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zalk zitten vaak tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Zalk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3475 – €4225€410
2293013€5225 – €5675€625
3354014€5950 – €6150€800
4412016€6325 – €6800€930
5446019€6975 – €7225€1030
6490023€7550 – €8000€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zalk achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zalk bedraagt 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Zalk?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zalk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zalk vergelijken? Middels onze stappenplan tref je zonder problemen een erkende vakspecialist in de regio. Veel aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de aard van het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Zalk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zalk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 8276).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!