Zonnepanelen s-Heerenbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in s-Heerenbroek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website lees jij actuele adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in s-Heerenbroek!

zonnepanelen installateur 8275
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heerenbroek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.kampen.nl tref je de spelregels in de gemeente Kampen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Kampen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in s-Heerenbroek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In s-Heerenbroek bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in s-Heerenbroek zitten vaak tussen de €4600 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor circa 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €657 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in s-Heerenbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3500 – €4325€380
2308012€5250 – €5725€575
3345014€6000 – €6200€750
4387017€6425 – €6750€920
5453019€7050 – €7275€980
6492021€7500 – €8025€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck s-Heerenbroek ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heerenbroek bedraagt 2780 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in s-Heerenbroek?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heerenbroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in s-Heerenbroek vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in s-Heerenbroek.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s-Heerenbroek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8275).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!