Zonnepanelen Wilsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wilsum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze website bekijk je accurate adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Wilsum!

zonnepanelen installateur 8274
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wilsum mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.kampen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Kampen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Kampen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wilsum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wilsum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wilsum zitten vaak tussen de €5000 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wilsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3700 – €4500€410
2285012€5025 – €5700€575
3335016€6100 – €6250€875
4392016€6375 – €6725€940
5445019€6925 – €7300€1030
6518023€7600 – €8025€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Wilsum lees jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilsum is 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Wilsum?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wilsum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wilsum vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een deskundige aanbieder in je woonplaats. Sommige installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Wilsum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wilsum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8274).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!