Zonnepanelen IJsselmuiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in IJsselmuiden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze website bekijk je bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in IJsselmuiden!

zonnepanelen installateur 8275
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJsselmuiden mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.kampen.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Kampen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Kampen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in IJsselmuiden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In IJsselmuiden kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in IJsselmuiden liggen tussen om en nabij de €4000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in IJsselmuiden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3675 – €4450€420
2285011€5275 – €5900€550
3321015€5950 – €6225€750
4412017€6450 – €6650€910
5466020€7000 – €7175€990
6517021€7600 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck IJsselmuiden check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJsselmuiden bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in IJsselmuiden?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijsselmuiden

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in IJsselmuiden vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende vakman in jouw omgeving. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet het huis. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in IJsselmuiden.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJsselmuiden op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Dan mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8271, 8275, 8277).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!