Zonnepanelen Kamperveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Kamperveen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze pagina lees jij actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kamperveen!

zonnepanelen installateur 8278
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kamperveen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.kampen.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Kampen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Kampen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kamperveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kamperveen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kamperveen liggen tussen de €5200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kamperveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4300€430
2309013€5275 – €5700€650
3348015€5975 – €6050€725
4385018€6400 – €6675€900
5454019€6950 – €7125€970
6502022€7425 – €8000€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Kamperveen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kamperveen is 2780 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Kamperveen?

Voor het plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kamperveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kamperveen vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Kamperveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kamperveen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8265, 8278).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!