Zonnepanelen Gemert-Bakel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Gemert-Bakel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze vergelijker bekijk jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gemert-Bakel!

zonnepanelen installateur 5421
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gemert-Bakel juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.gemert-bakel.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gemert-Bakel. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Gemert-Bakel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Gemert-Bakel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gemert-Bakel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gemert-Bakel liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Gemert-Bakel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3400 – €4375€390
2309012€5025 – €5825€600
3342016€6050 – €6075€700
4381017€6525 – €6700€940
5454020€7050 – €7175€990
6494022€7675 – €8025€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Gemert-Bakel achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gemert-Bakel is 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Gemert-Bakel?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gemert-bakel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Gemert-Bakel vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Gemert-Bakel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gemert-Bakel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 5420, 5421, 5422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente