Zonnepanelen Uden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Uden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je omvangrijke raadgeving over zonnepanelen kopen in Uden!

zonnepanelen installateur 5401
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5401
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uden april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.uden.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Uden. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Uden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Uden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Uden zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Uden variëren tussen de €4300 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Uden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3550 – €4325€380
2310013€5200 – €5775€550
3350015€6025 – €6100€750
4398017€6475 – €6850€900
5435020€6975 – €7300€990
6504023€7400 – €8075€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Uden check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uden bedraagt 3320 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Uden?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Uden vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Uden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Uden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Uden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Uden, Volkel, Odiliapeel)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5400, 5401, 5402, 5403, 5404, 5405, 5406, 5408, 5469).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente