Zonnepanelen Gemert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Gemert? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Door krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze website bekijk je samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gemert!

zonnepanelen installateur 5421
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gemert juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemert-bakel.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gemert-Bakel. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Gemert-Bakel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Gemert
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gemert kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gemert zitten vaak tussen de €4800 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Gemert bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3450 – €4400€440
2304012€5100 – €5800€550
3354015€6000 – €6050€700
4392018€6350 – €6775€900
5430019€7050 – €7200€1030
6503022€7625 – €7950€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Gemert achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gemert bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Gemert?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gemert

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gemert vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een erkende aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het type woning. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Gemert.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gemert op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5420, 5421, 5422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!