Zonnepanelen Grave kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Grave? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker check je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Grave!

zonnepanelen installateur 5361
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grave juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.grave.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Grave. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Grave zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Grave
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Grave zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grave fluctueren tussen de €4700 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grave kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3650 – €4375€380
2283012€5225 – €5800€500
3323016€6000 – €6050€775
4403017€6450 – €6725€940
5439019€7000 – €7200€1020
6514022€7550 – €7875€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Grave achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grave bedraagt 3180 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Grave?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grave

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Grave vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Diverse installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Grave.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Grave.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grave op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Grave, Escharen, Velp, Gassel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5360, 5361).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente