Zonnepanelen Bakel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bakel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website ontdek jij samengestelde adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bakel!

zonnepanelen installateur 5761
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5761
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bakel juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.gemert-bakel.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Gemert-Bakel. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Gemert-Bakel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Bakel
Direct zonnepanelen bestellen? In Bakel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bakel komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bakel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3650 – €4425€430
2273013€5000 – €5750€575
3340015€6025 – €6150€850
4395016€6450 – €6800€950
5447020€7050 – €7225€1020
6484021€7475 – €7825€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Bakel lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bakel bedraagt 3480 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Bakel?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bakel

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bakel vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in jouw streek. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Bakel.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bakel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5760, 5761).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!