Zonnepanelen De Mortel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in De Mortel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Via innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je omvangrijke gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in De Mortel!

zonnepanelen installateur 5425
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Mortel februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.gemert-bakel.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gemert-Bakel. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Gemert-Bakel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in De Mortel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Mortel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan is jouw winst al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (februari 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in De Mortel zitten vaak tussen de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (kosten februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in De Mortel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3625 – €4475€430
2297011€5150 – €5800€525
3321014€6000 – €6200€875
4383018€6300 – €6700€930
5468020€7075 – €7225€960
6495021€7400 – €8075€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck De Mortel check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Mortel is 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in De Mortel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-mortel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in De Mortel vergelijken? Via het advies hieronder zoek je zonder problemen een betrouwbare expert in je woonplaats. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in De Mortel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Mortel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5425).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!