Zonnepanelen Elsendorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Elsendorp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker check jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Elsendorp!

zonnepanelen installateur 5424
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elsendorp juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemert-bakel.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Gemert-Bakel. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Gemert-Bakel zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Elsendorp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Elsendorp zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Elsendorp liggen tussen om en nabij de €4300 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €666 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Elsendorp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3500 – €4500€410
2297012€5300 – €5650€625
3354015€6100 – €6025€725
4395016€6375 – €6725€900
5451020€6975 – €7200€980
6496023€7600 – €8200€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Elsendorp tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elsendorp bedraagt 3480 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Elsendorp?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elsendorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Elsendorp vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een uitmuntende expert in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het type huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Elsendorp.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elsendorp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5424).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!