Zonnepanelen Landerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Landerd? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze vergelijker ontdek je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Landerd!

zonnepanelen installateur 5410
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Landerd juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.landerd.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Landerd. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Landerd kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Landerd
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Landerd zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Landerd liggen tussen de €5000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je al snel €643,5 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Landerd kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3650 – €4500€440
2273012€5250 – €5775€550
3344014€6100 – €6275€750
4403018€6425 – €6625€920
5450019€7050 – €7125€990
6493023€7600 – €8000€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Landerd check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landerd is 3750 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Landerd?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-landerd

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Landerd vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in jouw streek. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Landerd.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Landerd.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Landerd op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5374, 5410, 5411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente