Zonnepanelen Handel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Handel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze website tref jij uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Handel!

zonnepanelen installateur 5423
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Handel juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemert-bakel.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Gemert-Bakel. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Gemert-Bakel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Handel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Handel kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Handel zitten vaak tussen de €4500 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Handel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3650 – €4300€440
2282012€5300 – €5675€625
3325015€5975 – €6175€875
4388017€6425 – €6625€940
5452019€6975 – €7225€990
6508022€7425 – €7875€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Handel vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Handel bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Handel?

Voor de installatie van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-handel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Handel vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in de buurt. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Handel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Handel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5423).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!