Zonnepanelen De Rips kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Rips? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze pagina check je toepasbare info over zonnepanelen kopen in De Rips!

zonnepanelen installateur 5764
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Rips mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemert-bakel.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gemert-Bakel. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Gemert-Bakel zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in De Rips
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In De Rips zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Rips liggen tussen de €4300 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of NLE betaal je al snel €609,75 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in De Rips bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3675 – €4325€390
2296011€5275 – €5700€500
3328015€6000 – €6225€750
4395017€6400 – €6625€940
5452020€7100 – €7150€1010
6505023€7400 – €7800€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck De Rips ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Rips bedraagt 3480 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in De Rips?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-rips

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in De Rips vergelijken? Via onderstaande tips vind je in korte tijd een uitstekende vakspecialist in de regio. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het soort woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in De Rips.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in De Rips op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5764).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!