Zonnepanelen Milheeze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Milheeze? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze vergelijker lees je actuele gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Milheeze!

zonnepanelen installateur 5763
 • Een kleiner energiecontract.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Milheeze mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemert-bakel.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Gemert-Bakel. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Gemert-Bakel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Milheeze
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Milheeze kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Milheeze komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Vandebron betaal je al snel €607,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Milheeze bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3525 – €4400€400
2270013€5125 – €5650€625
3328015€6075 – €6025€725
4406017€6525 – €6750€880
5454019€6975 – €7125€990
6493021€7625 – €8000€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Milheeze bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Milheeze is 3480 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Milheeze?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-milheeze

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Milheeze vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een professionele vakman in je postcodegebied. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Milheeze.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Gemert-Bakel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Milheeze op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5763).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!