Zonnepanelen De Wolden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in De Wolden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website tref je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in De Wolden!

zonnepanelen installateur 7957
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Wolden juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.dewolden.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Wolden. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente De Wolden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in De Wolden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Wolden kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Wolden liggen tussen de €4400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in De Wolden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3500 – €4250€410
2301013€5200 – €5675€575
3360016€6000 – €6200€850
4413018€6450 – €6825€950
5448019€7050 – €7225€1030
6503023€7575 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck De Wolden tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Wolden bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in De Wolden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-wolden

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in De Wolden vergelijken? Via onderstaande tips kies je binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in De Wolden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in De Wolden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7924, 7957).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente