Zonnepanelen Veeningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Veeningen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Veeningen!

zonnepanelen installateur 7958
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veeningen mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.dewolden.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente De Wolden. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Wolden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Veeningen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Veeningen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Veeningen liggen tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Veeningen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3475 – €4375€420
2292013€5100 – €5600€675
3353014€6050 – €6150€725
4410018€6500 – €6600€890
5456019€7075 – €7225€990
6500021€7625 – €8075€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Veeningen lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veeningen is 3310 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Veeningen?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veeningen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Veeningen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw streek. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Veeningen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Veeningen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7924, 7958).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!