Zonnepanelen Meppel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Meppel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze website ontdek jij accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Meppel!

zonnepanelen installateur 7941
 • Een lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7941
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meppel juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.meppel.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Meppel. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Meppel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Meppel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Meppel kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meppel schommelen tussen de €4200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €625,5 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Meppel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3500 – €4425€390
2294011€5175 – €5875€625
3359015€5950 – €6050€750
4396016€6550 – €6850€930
5468019€6975 – €7250€1000
6505023€7500 – €8150€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Meppel zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meppel bedraagt 2750 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Meppel?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meppel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Meppel vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je in enkele stappen een professionele specialist in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Meppel.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Meppel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Meppel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente