Zonnepanelen Ruinerwold kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ruinerwold? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij praktische adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ruinerwold!

zonnepanelen installateur 7961
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ruinerwold mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.dewolden.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Wolden. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente De Wolden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ruinerwold
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ruinerwold zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ruinerwold komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ruinerwold kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3450 – €4475€440
2302012€5050 – €5750€650
3341014€5900 – €6175€700
4416018€6475 – €6800€880
5449019€6975 – €7125€960
6504022€7575 – €8150€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Ruinerwold ontdek jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruinerwold is 3310 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Ruinerwold?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ruinerwold

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ruinerwold vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een professionele specialist in je woonplaats. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Ruinerwold.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ruinerwold op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7960, 7961, 7963).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!