Zonnepanelen Kerkenveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kerkenveld? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze vergelijker vind jij actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kerkenveld!

zonnepanelen installateur 7926
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerkenveld mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.dewolden.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Wolden. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Wolden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kerkenveld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kerkenveld kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kerkenveld liggen tussen de €4800 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €686,25 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kerkenveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3525 – €4400€420
2282012€5000 – €5725€575
3329014€5950 – €6150€825
4396017€6525 – €6700€950
5466020€7075 – €7200€1020
6501022€7550 – €8050€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Kerkenveld achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkenveld is 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Kerkenveld?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerkenveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kerkenveld vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Kerkenveld.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kerkenveld op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7926).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!