Zonnepanelen Staphorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Staphorst? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website tref jij praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Staphorst!

zonnepanelen installateur 7951
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Staphorst juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.staphorst.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Staphorst. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Staphorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Staphorst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Staphorst kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Staphorst komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €668,25 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Staphorst kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3500 – €4325€400
2270011€5100 – €5650€525
3335015€6050 – €6225€825
4384017€6325 – €6825€880
5446019€7100 – €7225€1010
6507022€7450 – €8100€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Staphorst check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Staphorst is 3570 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Staphorst?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-staphorst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Staphorst vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige specialist in de regio. Veel specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Staphorst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Staphorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Staphorst op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7950, 7951, 7954).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente