Zonnepanelen Drogteropslagen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Drogteropslagen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker vind je uitgebreide details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Drogteropslagen!

zonnepanelen installateur 7705
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drogteropslagen mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.dewolden.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Wolden. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente De Wolden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Drogteropslagen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Drogteropslagen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Drogteropslagen fluctueren tussen de €4200 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €684 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Drogteropslagen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3700 – €4475€440
2278011€5225 – €5625€550
3351016€6050 – €6250€775
4387017€6325 – €6850€900
5446020€7025 – €7200€960
6496022€7675 – €8125€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Drogteropslagen zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drogteropslagen is 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Drogteropslagen?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drogteropslagen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Drogteropslagen vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind je binnen enkele minuten een uitstekende monteur in je postcoderoos. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het soort huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Drogteropslagen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Drogteropslagen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7705).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!