Zonnepanelen de Wijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in de Wijk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in de Wijk!

zonnepanelen installateur 7957
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen de Wijk mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.dewolden.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente De Wolden. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente De Wolden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in de Wijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In de Wijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in de Wijk liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €621 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in de Wijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3500 – €4225€430
2289012€5000 – €5800€600
3336015€5900 – €6050€850
4388016€6350 – €6650€950
5442019€6950 – €7200€1000
6485022€7475 – €8000€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck de Wijk bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in de Wijk is 3310 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in de Wijk?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-wijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in de Wijk vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcoderoos. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in de Wijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in de Wijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7924, 7957).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!