Zonnepanelen Koekange kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Koekange? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Via zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze tool tref je actuele aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Koekange!

zonnepanelen installateur 7958
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koekange mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.dewolden.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente De Wolden. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente De Wolden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Koekange
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Koekange kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Koekange liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Koekange kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3575 – €4450€390
2275011€5200 – €5825€550
3357016€6050 – €6175€875
4414017€6375 – €6725€900
5456019€7025 – €7250€1020
6480021€7575 – €8075€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Koekange vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koekange bedraagt 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Koekange?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koekange

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Koekange vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind jij zonder problemen een professionele aanbieder in je woonplaats. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Koekange.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koekange op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een regionaal project (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7958).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!