Zonnepanelen Linde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Linde? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker tref je veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Linde!

zonnepanelen installateur 7925
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Linde mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.dewolden.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente De Wolden. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente De Wolden zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Linde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Linde kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer een half miljoen huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Linde zitten vaak tussen de €5000 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of NLE betaal je daarvoor zo’n €681,75 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Linde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3400 – €4200€410
2274011€5150 – €5650€625
3338015€6075 – €6100€800
4397016€6325 – €6775€940
5460020€6900 – €7125€1010
6500021€7550 – €7875€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Linde zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linde bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Linde?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-linde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Linde vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een goede vakman in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Linde.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Wolden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Linde op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7925).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!