Zonnepanelen Binnenmaas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Binnenmaas? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door zonnepanelenrevolutie.nl vind jij veelzijdige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Binnenmaas!

zonnepanelen installateur 3271
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Binnenmaas juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.binnenmaas.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Binnenmaas. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Binnenmaas kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Binnenmaas
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Binnenmaas zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Binnenmaas fluctueren tussen de €5400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE betaal je hiervoor wel €688,5 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Binnenmaas kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3525 – €4475€440
2272011€5050 – €5625€650
3328015€6075 – €6225€725
4395016€6550 – €6825€950
5430020€6975 – €7300€1030
6503022€7700 – €7800€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Binnenmaas bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Binnenmaas is 3140 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Binnenmaas?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-binnenmaas

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Binnenmaas vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Binnenmaas.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Binnenmaas op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 3270, 3271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente