Zonnepanelen Heinenoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Heinenoord? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze website lees jij veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heinenoord!

zonnepanelen installateur 3274
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heinenoord juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.binnenmaas.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Binnenmaas. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Binnenmaas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Heinenoord
Direct zonnepanelen bestellen? In Heinenoord kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is het belastingvoordeel al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heinenoord schommelen tussen de €4700 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Heinenoord kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3425 – €4375€400
2286011€5250 – €5850€675
3328014€6000 – €6075€875
4403018€6300 – €6675€940
5449019€6925 – €7150€1020
6501021€7600 – €8100€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Heinenoord achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heinenoord bedraagt 3140 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heinenoord?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heinenoord

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Heinenoord vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je postcodegebied. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Heinenoord.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heinenoord op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3274).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!