Zonnepanelen s-Gravendeel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in s-Gravendeel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze pagina check je uitgebreide toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in s-Gravendeel!

zonnepanelen installateur 3295
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Gravendeel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.binnenmaas.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Binnenmaas. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Binnenmaas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in s-Gravendeel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In s-Gravendeel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in s-Gravendeel fluctueren tussen de €5300 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in s-Gravendeel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3500 – €4325€380
2308013€5000 – €5775€525
3357015€6075 – €6250€750
4411017€6500 – €6700€950
5448019€6900 – €7150€970
6483022€7475 – €8175€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck s-Gravendeel vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Gravendeel is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in s-Gravendeel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-gravendeel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in s-Gravendeel vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een professionele vakman in de buurt. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in s-Gravendeel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s-Gravendeel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? Dan kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3295).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!