Zonnepanelen Puttershoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Puttershoek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze tool lees jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Puttershoek!

zonnepanelen installateur 3297
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3297
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Puttershoek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.binnenmaas.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Binnenmaas. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Binnenmaas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Puttershoek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Puttershoek zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Puttershoek liggen tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Puttershoek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3625 – €4250€420
2297012€5050 – €5675€525
3353014€5950 – €6150€700
4393018€6425 – €6700€940
5464019€6950 – €7275€1020
6491021€7625 – €7800€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Puttershoek check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Puttershoek bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Puttershoek?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-puttershoek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Puttershoek vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een uitstekende installateur in de regio. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Puttershoek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar let ook op certificering (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Puttershoek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3297).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!