Zonnepanelen Westmaas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westmaas? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website check jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Westmaas!

zonnepanelen installateur 3273
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3273
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westmaas juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.binnenmaas.nl tref je de spelregels in de gemeente Binnenmaas. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Binnenmaas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westmaas
Direct zonnepanelen bestellen? In Westmaas kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan is het voordeel al €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Westmaas fluctueren tussen de €5200 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €609,75 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Westmaas kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3650 – €4375€410
2300012€5175 – €5825€650
3350016€6050 – €6150€850
4391017€6500 – €6775€880
5466020€7000 – €7250€1010
6509022€7625 – €8075€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Westmaas achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westmaas bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Westmaas?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westmaas

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Westmaas vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je moeiteloos een goede leverancier in je woonplaats. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Westmaas.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westmaas op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een regionaal project (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 3273).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!